papiron.hu
24 éve Papiron
24 év garancia - Papiron
facebook
Telefon: 30/388-3321 Cím: 1152 Budapest, Szentmihályi 171.
 
Termékek

Hírlevél
Név:
E-mail:
 Iskolatáska katalógus


Irodaszer katalógus 2018
Fénymásolópapírok

Ön tudja: ha papír után jár a PAPIRONNAL JÓL JÁR!

Ön tudja, hogyan keletkezett a papír? Ön tudja, melyik országból indult el a papír?

Tudták, hogy a papír eredetileg Kínából származik?
A Han dinasztia uralkodása alatt lassan terjedt el nyugat felé, így került el Bagdadba majd rajtuk keresztül Európában is tért hódított. Európában elsőként az Ibériai-félszigeten, a mai Portugáliában és Spanyolországban, majd Sziciliában lett honos a 10. században. Lassan terjed tovább Olaszországon keresztül Franciaországba, majd 1400 körül Németországba. Az első papírgyár 1411-ben épült az Ibériai-félszigeten Ezt követően gyors fejlődésnek indult a papír gyártás. Ekkor alakultak meg az első nyomdák a 15. században.
A papír története szorosan összefügg az írás történetével. Már az ősember egy edénybe kavicsokat dobálva számolta a napokat és a barlang falára rajzolta a vadászat emlékeit. Az első írások megjelenése 5000 évvel ezelőttre tehető. Az első írások olyan anyagokon jelentek meg, mint a fakéreg, a kőlap és az égetett agyagtábla. Az agyagtáblákat Mezopotámiában használták, innen származik a legrégebbi írásos emlék. Az ősi Kínában viszont csontra vagy bambusz csíkokra írtak melyeket tekercses formában tároltak. Kínában a tisztaselyem felváltotta a papírt, mivel a szállítása és tárolása nagy helyet követelt, de gyorsan rájöttek arra, hogy az igaz selyem egy nagyon költséges megoldás és akkor a papírfelhasználása ismét teret hódított.
Megközelítőleg 5000 évvel ezelőtt már készítettek papiruszt, főleg a Nílus deltájánál termő papiruszsásból. A növény különböző részeit, számos dologra felhasználták, étkezéstől a ruhakészítésig. A papiruszlapot a szár puhább belső részéből állították elő. A hosszabb írásokat csíkszerűen egymáshoz ragasztották, a két végére fapálcákat ragasztottak, és tekercs formájában tárolták, a fontosabb iratokat fahengerbe tették vagy bőrbe tekerték. Az egyiptomiak később iparszerűen űzték a papirusz gyártását, és több száz évig ellátták a környező államokat is. Ám a később kialakuló politikai helyzet miatt Egyiptom beszüntette a papirusz kivitelét, ezért a környező országok más anyag után kényszerültek nézni.
A kis-ázsiai Pergamon városában állították elő a pergament. Állati bőrből készítették, amit finomítottak és fehérítettek. A pergamen hamarosan kiszorította a papiruszt, azokban az országokban, ahol gyártották, még pár száz évig használatos volt. A pergament hajtogatni is lehetett, és így alkalmas volt könyvtest készítésére. A 3-4. században kialakuló kódexek is pergamenre íródtak, egészen a papír megjelenéséig.
Kínában valószínűleg már időszámításunk előtt ismerték a papírt. Megjelenéséig főleg selyemre és bambusz-szeletekre írtak. A feltalálója nem ismert, az viszont bizonyos, hogy Tsai Lung, az udvar egyik minisztere 105-ben egy rendeletében megállapítja a papírra írt beadványok érvényességét. Főleg a selyemhernyó tenyésztéséhez is fontos eperfából és bambusznádból készítették. A gyártás titkát sokáig őrizték, amíg a 8. században Arábián és Észak-Afrikán keresztül eljutott Európába. Az arabok elsősorban rongyot használtak alapanyagnak, ez terjedt el elsőként Európában is.
Magyarországon az első papírmalmok valószínűleg a 16. század első felében, Nagyszebenben és Brassóban létesültek. A papír gyártásának technikája sok évszázadon keresztül változatlan maradt. A 18. században megjelent a hollandi malom, amit Hollandiában találták fel, innen származik a neve is. Az igazi áttörés 1799-ben történt, amikor egy papírgyári munkás, Louis Robert feltalálta a síkszitás papírgépet. /a mai LASER COPY, http://papiron.hu/termek/IPFPLASA400003 / gépsor elődjének is nevezhető. A papírgyártás egészen a 19. századig meglehetősen körülményes és drága maradt, egészen addig, míg a papír előállítására el nem kezdték használni a gőzhajtású papírmalmot, ami fából állította elő a papírgyártáshoz szükséges rostokat. Az 1871-ben megjelent Vasárnapi Újság így számolt be erről az újításról "Dublin mellett egy kereskedő oly módszert talált fel, melynek segélyével fából papírt készít. A fa egészen rostokká romboltatik és egy 2001. légnyomású gőzkatlanba helyeztetik, a honnan mint sárgás kásaszerű folyadék kerül ki. Ebből készül a papír. Mondják, hogy az ily módon elkészült papír ép oly jó, mint a rongyból készült."

Ön tudja ha papír után jár a PAPIRONNAL jól jár!

Ön tudta hogy a wc-papír is Kínából származik?
Az arab utazók arról számoltak be a II. század végén, hogy milyen furcsa dolgokra használják a Kínaiak a papírt! Kínában az emberek papírral törlik magukat?
Így szólt az írás, ez volt a mai néven ismert wc papír.

A gyár ahol a fénymásolópapírok készülnek ahogy a fénymásolópapírok gyártása, csomagolása, /500ív/csomag/ raklapra csomagolása folyik. És így kerül az Ön asztalára is a Laser copy fénymásolópapír, Canon copy fénymásolópapír, Rey Adagio színes fénymásolópapír, Xerox copy fénymásolópapír. Kérjen specifikus ajánlatot, figyeljen a minőségre a fehérségre, védje környezetét környezetbarát fénymásoló papírral.
Ügyeljünk környezetünkre! http://papiron.hu/zold-termekek Rendeljen most és legyen környezet tudatos!

Ne feledje HA PAPÍR UTÁN JÁR A PAPIRONNAL JÓL JÁR!

E-mail:
Jelszó:
RegisztrációÚj jelszó
Szolgáltatások
Kosár
Üres a kosár
Top termékek
IDEMANTFH00001

Iratrendező 75mm STANDARD PP fehér A/4 élvédő nélküli 290x320x75mm
Eredeti nettó ár: 449 Ft
Akciós nettó: 359 Ft
Akciós bruttó: 456 Ft

IKSKLUX0000004

Szövegkiemelő Luxor narancs Mini Highligter 4003
Eredeti nettó ár: 55 Ft
Akciós nettó: 49 Ft
Akciós bruttó: 62 Ft

AKCIÓ
IRSKSTAKL00001

Szövegkiemelő készlet Stabilo Boss 2-5mm 4színű
Eredeti nettó ár: 1 748 Ft
Akciós nettó: 1 661 Ft
Akciós bruttó: 2 109 Ft

IKSKFOP0000008

Szövegkiemelő H-Tone zöld 1-5 mm JJ20503
Eredeti nettó ár: 75 Ft
Akciós nettó: 66 Ft
Akciós bruttó: 84 Ft

AKCIÓ
IDEMANTBO00001

Iratrendező 75mm STANDARD PP bordó A/4 élvédő nélküli 290x320x75mm
Eredeti nettó ár: 449 Ft
Akciós nettó: 359 Ft
Akciós bruttó: 456 Ft

d1
d2 _ |
  E-kereskedelmi rendszer bevezetése a Papiron Kft-nél. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Azonosító szám : GOP 2.2.3/08
Adatvédelmi nyilatkozat | Környezetbarát fénymásolópapírok | Színes fénymásolópírok Rey adagio | parafatábla óriás | nyakbaakasztó pánt | Maped írószerek | Faber castell színes ceruzák | Jogi nyilatkozat | Parker toll | Fénymásolópapírok | Minőségpolitika | Szállítási feltételek | Impresszum | Általános szerződési feltételek | Pályázati Támogatás | GDPR adatvédelmi szabályzat | Hogy kerül a cipő az asztalra? Scotch ragasztószalag adagoló! | samsonite katalógus | Samsonite! | samsonite bőrönd méretek | minden ami iskola | Oldaltérkép |

Minden jog fenntartva. Papiron Kft., 2010.